All Creatures Great and Small

Voorproefje en nagenieten Print E-mail
Written by Mirjam de Leon   
Thursday, 03 September 2009 06:04
Share
Gisteren zijn we na wijs beraad vertrokken uit Homer. Niet nog een keer mee met de berentocht want zo mooi als het geweest was zou het nooit meer worden. Dat was ontzettend moeilijk om te doen en dus zijn we met pijn in ons hart verttrokken uit ons hotel, innig omhelst door de dames van de receptie met de dringende vraag toch vooral terug te komen en anders lekker hier te komen wonen.
(Ik ben natuurlijk in alle consternatie van het vooruitzicht op ons vliegtripje vergeten te melden dat Heidy bij onze binnenkomst uit haar dak ging toen ze ons weer zag en als enige onmiddelijk aan Frank vroeg: " heb jij een nieuwe bril, ik had je bijna niet herkend" .)
Voor we Homer uitreden toch nog even gekeken of het vliegtuig wel vertrokken was. Door de slechte weersomstandigheden konden ze maandag en vandaag, dinsdag helaas niet gaan. Pffffffffffffffffffffffff hadden wij even mazzel dat we onze hoop daar niet op gevestigd hadden.
In de hoop op meer wild zijn we opgewekt naar Seward gereden (400 km dwars door dit deel van Alaska heen) om na aankomst bij zee een boottocht te doen. WEe hadden natuurlijk al een jaar geen walvis meer ontmoet dus ook dat werd weer de hoogste tijd. 
Bij aankomst in Seward was het daar zo gruwelijk lelijk; verindustrialiseerd; grauw en vervuild, dat we (sorrie voor de verstandigen onder ons) na aankomst een pittstop hebben genomen en zonder eten en drinken zijn omgekeerd. Weg hier uit deze vieze omgeving met afgedankte auto's die ze laten wegrotten in het water en met 10 mensen om een ottertje heen omdat dat het enige levende wezen was dat men al dagen had gezien.
Waarheen?
Nou, Denali lijkt ons wel wat en dat is maar 8 uur rijden van Seward af (700 km) dus dat moet te doen zijn in twee keer.....maar...................een paar mensen die we hadden gesproken bij de beertjes, kwamen daar net vandaan en hadden geen Moose gezien, een enkele beer en de kleuren waren helemaal niet bijzonder. Tijdens onze gesprekken onderweg in de auto kwamen we tot de conclusie dat het misschien toch niet zo handig was om dat hele pokke-eind te rijden voor misschien niks(ja, waar je je al druk om kunt maken op je vrije dag).
Wat is wijsheid? Nou, weet je, we gaan gewoon weer terug naar Homer en nemen nog een tocht met Ken en Chris.
Onderweg moesten we helaas tot de conclusie komen dat de reden voor het ontbreken van enig wild: het jachtseizoen was.
Allerhande malloten met een ego probleem (jagers) zitten schietend in een bootje of op een soortement terrein wagentje zogenaamd sportief te zijn. Aangezien de viervoetertjes niet helemaal achterlijk zijn, zijn ze dus al anderhalve week geleden, bij het horen van de eerste knallen, zuchtend het binnenland ingetrokken. " Kom jongens, het is alweer zover dus we gaan logeren bij de kerstman".
Bij aankomst in ons hotelletje werd er gegild van enthousiasme. Onze kamer is in orde gemaakt en we zijn een paar boodschappen gaan doen, waarbij we " even"  langs het kantoor van Ken en Chris zijn gereden om te vragen of er morgen nog plaats was. Helaas, alles zat vol maar we hebben ons op de reservelijst laten plaatsen door de dame die haar eerste dag op dat kantoor probeerde door te komen.
Ja hoor, even later kregen we een boodschap op onze kamer waar we probeerden door de 1500 foto's heen te komen van de berentrip. Er zijn een paar mensen afgevallen en we staan alsnog gepland voor een tweede tocht.!!!!!!!!!!!!!!!
Als het weer het toelaat dan gaan we morgen weer dus: hou het gezond en steek een kaarsje voor ons aan. We gaan weer alle batterijen opladen, vieze kleren bij elkaar zoeken om ons weer in te hijsen en eten kopen om mee te nemen.
Last Updated on Thursday, 03 September 2009 06:17
 
All Creatures Great and Small